Role Českého rozhlasu v podpoře české alternativní hudební scény u nás i v zahraničí - Pleslová, Josefína (2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení přínosu podpory české alternativní hudební scény prostřednictvím Českého rozhlasu se zaměřením na činnosti Radia Wave. V teoretické části je vymezen pojem alternativní hudební scéna v českém kontextu a popsán vývoj Radia Wave od jeho vzniku až po současnost. V další kapitole jsou popsány konkrétní formy podpory Českého rozhlasu domácím alternativním hudebním projektům s přihlédnutím k soutěžním projektům. Pro srovnání jsou v návaznosti rozebrány druhy podpory u žánrově podobných médií. Analytická část obsahuje kvalitativní analýzu dat získaných z rozhovorů. Na závěr je na základě analýzy provedeno celkové zhodnocení podpory české alternativní hudební scény s vlastním doporučením a radami do budoucího vývoje.