Role Českého rozhlasu v podpoře české alternativní hudební scény u nás i v zahraničí - Pleslová, Josefína; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení přínosu podpory české alternativní hudební scény prostřednictvím Českého rozhlasu se zaměřením na činnosti Radia Wave. V teoretické části je vymezen pojem alternativní hudební scéna v českém kontextu a popsán vývoj Radia Wave od jeho vzniku až po současnost. V další kapitole jsou popsány konkrétní formy podpory Českého rozhlasu domácím alternativním hudebním projektům s přihlédnutím k soutěžním projektům. Pro srovnání jsou v návaznosti rozebrány druhy podpory u žánrově podobných médií. Analytická část obsahuje kvalitativní analýzu dat získaných z rozhovorů. Na závěr je na základě analýzy provedeno celkové zhodnocení podpory české alternativní hudební scény s vlastním doporučením a radami do budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses