Ekonomické aspekty pořádání festivalu současného tance Siraex a zhodnocení jeho činnosti - Voláková, Anna (2017)
Tato práce se zabývá ekonomickými aspekty pořádání tanečního festivalu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a zmapovány možnosti financování neziskových tanečních festivalů. Praktická část se zabývá případovou studií festivalu současného tance Siraex, která na základě účetních dat sleduje vývoj způsobu financování, strukturu zdrojů a nákladů festivalu. V závěru praktické části je vyhodnocen kvantitativní výzkum provedený mezi účastníky festivalu, jehož klíčové otázky se týkaly motivace účasti na festivalu a financování.