Ochranné autorské organizace v ČR, jejich působení a prezentace činnosti - Řehořová, Magdalena; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Tato diplomová práce s názvem Ochranné autorské organizace v ČR, jejich působení a prezentace činnosti se zaměřuje na oblast ochrany autorských práv, a to zejména v oblasti hudebních děl. Cílem práce je přinést ucelený pohled na současnou situaci kolektivních správců, kteří působí na území České republiky a srovnat jejich činnost ve vybraných oblastech. Cílem práce je také zhodnotit praktické fungování kolektivní správy a podat vysvětlení některých mýtů, které o kolektivní správě kolují mezi širokou veřejností. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů, které slouží jako východisko pro další kapitoly, které se věnují konkrétním kolektivním správcům v ČR, a to OSA, INTERGRAM a DILIA. Tato část práce vychází z analýzy výročních zpráv těchto organizací, a také z osobních rozhovorů a písemné komunikace se zástupci uvedených institucí. Práce je přínosná především jako shrnutí a zhodnocení aktuálního fungování kolektivních správců, kteří jsou součástí kultury, a jsou tedy i oni zodpovědni za to, v jakém stavu se nejenom česká kultura nachází.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses