Postavení nízkonákladové letecké dopravy v Evropě - Beznosova, Valeria (2017)
Cílem bakalářské práce Postavení nízkonákladových leteckých společností v Evropě je zjistit, jak se bude vyvíjet nízkonákladová letecká doprava u třech největších společností v Evropě v následujících desetiletích. K tomu nám poslouží analýza vybraných ukazatelů v letech 2013 až 2016. V hlavní části tedy budeme porovnávat počet přepravených cestujících a celkové příjmy u vybraných aerolinek. Mimo jiné se budou zkoumat současné trendy a jejich budoucí vývoj. Pro analýzu a porovnání jsou použita data od společností Ryanair, EasyJet a Wizzair.