Kulturní aspekty využívání srážkové vody v prostředí českých měst - Pospíšilová, Nikola (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na nové trendy v nakládání s dešťovou vodou v urbanizovaném území, a také na osvětu, jež úspěšná implementace těchto strategií vyžaduje. Práce popisuje historický vývoj odvodňování a seznamuje s důvody neudržitelnosti současného stavu. Uvádí implikace hospodaření s dešťovou vodou a způsoby aplikace tohoto nového přístupu v urbanizovaném území. Dále zkoumá, zda v ČR probíhá dostatečná osvěta o hospodaření s dešťovou vodou. Kvalitativní výzkum demonstruje pohledy odborníků na vodní hospodářství i vzdělávacích a poradenských organizací.