Divadelní provoz Vily Štvanice - Krutská, Michaela (2017)
Bakalářská práce se věnuje právním formám a typologii divadel, nezávislé neziskové divadelní scéně v České republice a jejímu financování. Ukazuje některé aspekty provozování divadel, jako je strukturování organizace a vytváření dramaturgického plánu. Na příkladu VILY Štvanice popisuje fungování jednoho z nezávislých divadel v Praze. Na základě údajů získaných z individuální komunikace se zástupci VILY Štvanice a analýzy účetních výkazů rozebírá a hodnotí její divadelní provoz. Posouzení uměleckého přínosu tamní tvorby je založené na provedených rozhovorech a další komunikaci s divadelními kritiky. Cílem je zhodnotit, jestli je současný model využití objektu VILA Štvanice přínosný, zda by se mělo pokračovat v jeho realizaci a zda by měl být podporován z veřejných rozpočtů.