DPH v rozvojových zemích - Chadimová, Denisa (2017)
Tato práce pojednává o dani z přidané hodnoty v rozvojových zemích. Cílem práce je srovnání daňových systému, jejich popis a podání teritoriálního přehledu o používání konstrukčních prvků této všeobecné daně z prodeje v rozvojových zemích. Daň z přidané hodnoty patří mezi nejrozšířenější daň z všeobecných daní z prodeje, a to především díky jejím převažujícím výhodám oproti ostatním obratovým daním. Práce tak pojednává o aplikaci a základních prvcích této daně v rozvojových zemích. Práce je zakončena analýzou a následnou komparací těchto základních prvků rozvojových zemích.