DPH v rozvojových zemích - Chadimová, Denisa; Zídková, Hana; Toman, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce pojednává o dani z přidané hodnoty v rozvojových zemích. Cílem práce je srovnání daňových systému, jejich popis a podání teritoriálního přehledu o používání konstrukčních prvků této všeobecné daně z prodeje v rozvojových zemích. Daň z přidané hodnoty patří mezi nejrozšířenější daň z všeobecných daní z prodeje, a to především díky jejím převažujícím výhodám oproti ostatním obratovým daním. Práce tak pojednává o aplikaci a základních prvcích této daně v rozvojových zemích. Práce je zakončena analýzou a následnou komparací těchto základních prvků rozvojových zemích.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses