Vývoj spotrebného zdanenia na Slovensku - Selecká, Nikola (2017)
Diplomová práca sa zaoberá nepriamym zdanením platným na území Slovenskej republiky. Cieľom práce je porovnať zdanenie spotreby a jeho vývoj na Slovensku s ostatnými štátmi Európskej únie a identifikovať prednosti a nedostatky daňového systému Slovenskej republiky so zameraním na oblasť nepriamych daní. Vzhľadom k tomu, že i v kvalitne prepracovanom systéme temer vždy nájdeme priestor k možnému zdokonaleniu, diplomová práca obsahuje i návrhy na zlepšenie v analyzovaných oblastiach.