Analýza výdajů státního rozpočtu v letech 1993-2014 - Soukup, Petr; Ochrana, František, 1952-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá analýzou státního rozpočtu v letech 1993 až 2014. V práci je nejprve teoreticky charakterizován státní rozpočet a veřejné výdaje. Poté je v praktické části vypracována analýza výdajů státního rozpočtu České republiky na úrovni rozpočtových kapitol, běžných a kapitálových výdajů. Následuje komparace výdajů státního rozpočtu České republiky dle klasifikace COFOG s vybranými zeměmi Evropské unie. V poslední části je charakterizován politicko-ekonomický cyklus a provedena analýza formou testování hypotéz východisek literatury politicko-ekonomického cyklu. Testování bylo provedeno v Eviews pomocí autoregresního procesu. Z provedené analýzy vyplývá částečné projevení politicko-ekonomických cyklů v České republice, pozitivní výsledky komparace a rostoucí trend výdajů státního rozpočtu České republiky.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses