Primeranosť kapitálu českých bánk v kontexte makroprudencionálnej politiky - Janoušek, Adam; Brůna, Karel, 1973-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Témou diplomovej práce je kapitálová primeranosť českých bánk v kontexte makroprudencionálnej politiky. Cieľom diplomovej práce je kvantitatívna a kvalitatívna analýza kapitálových pomerov českého bankového sektoru, v kontexte pravidiel regulácie kapitálu Basel III a CRD IV. Práca za zvolené obdobie analyzuje vývoj kapitálovej štruktúry českého bankového sektora ako celku a aj za jednotlivé segmenty bánk. Okrem zmeny objemu samotného kapitálu sa práca zameriava aj na determinanty, ktoré zmenu v kapitály ovplyvnili. Odolnosť bankového sektora voči nepriaznivému vývoju finančného systému je analyzovaná prostredníctvom záťažových testov Českej národnej banky.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses