Vybrané problémy optimalizace pražské tramvajové sítě - Benešová, Magdaléna; Mervart, Michal, 1977-; Matoušková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce je zaměřena na městkou hromadnou dopravu, konkrétně pak na tramvajovou síť v Praze. V první části práce je představena doprava, především pak ta osobní, její dopravní cesty a dopravní prostředky. V další části je popsána praţská tramvajová síť, její historie od počátku prvních tramvajových tratí aţ po současnost, která je podrobně rozvedena na jednotlivé tramvajové linky, které jsou nyní v provozu. Dále se představuje také přepravní průzkum praţské integrované dopravy z roku 2016. Tyto informace jsou po té vyuţitý pro dva nové návrhy řešení praţské tramvajové sítě. První návrh představuje linkové vedení s pomocí minimálního mnoţství linek a druhý návrh představuje linkové vedení se směrovou nabídkou. Závěrem jsou obě varianty linkového vedení zhodnoceny.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses