Proces suburbanizace, jeho vývoj a konkrétní dopady na obec Zeleneč - Hášová, Kateřina; Kouřilová, Jana, 1960-; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou suburbanizace a jejími dopady na konkrétní obec Zeleneč. Obec leží v okrese Praha-východ v těsné blízkosti Prahy. Teoretická část se zaměřuje na proces suburbanizace ve vztahu k dalším regionálním procesům. Dále je zkoumán historický vývoj, základní formy a metody měření suburbanizace. V práci uvedeny jsou příčiny a dopady procesu, které se v každé zemi projevují jinak. Praktická část aplikuje teoretické poznatky o suburbanizaci na konkrétní dopady na obec Zeleneč, ve které došlo v posledních letech k rozsáhlé výstavbě rodinných domů a velkému nárůstu počtu obyvatel. Zřetel je kladen především na ekonomické dopady, vliv na rozvoj školství, sociální a environmentální dopady.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses