Přístup ke stresovému testování bank na úrovni EU - Likovská, Veronika (2016)
Diplomová práce se zabývá stresovými testy na úrovni EU, jakožto specifickým nástrojem, který Evropská bankovní asociace používá k vyhodnocení finanční stability bankovního sektoru. Hlavním cílem práce je poskytnout čtenáři analýzu stresových testů prováděných EBA. V souvislosti s tím se v praktické části zabývám nejen metodologickou stránkou, nýbrž i samotnými výsledky posledních zveřejněných testů z roku 2016. Vzhledem k vysoké nákladnosti celého procesu považuji za důležité zhodnotit také možnosti širšího využití stresového testování a vnímání testů samotnými bankami, které jsou jeho předmětem. Tato problematika je analyzována na základě průzkumu KPMG ve čtvrté kapitole předkládané práce.