Přístup ke stresovému testování bank na úrovni EU - Likovská, Veronika; Blahová, Naďa, 1958-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá stresovými testy na úrovni EU, jakožto specifickým nástrojem, který Evropská bankovní asociace používá k vyhodnocení finanční stability bankovního sektoru. Hlavním cílem práce je poskytnout čtenáři analýzu stresových testů prováděných EBA. V souvislosti s tím se v praktické části zabývám nejen metodologickou stránkou, nýbrž i samotnými výsledky posledních zveřejněných testů z roku 2016. Vzhledem k vysoké nákladnosti celého procesu považuji za důležité zhodnotit také možnosti širšího využití stresového testování a vnímání testů samotnými bankami, které jsou jeho předmětem. Tato problematika je analyzována na základě průzkumu KPMG ve čtvrté kapitole předkládané práce.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses