Rezidenční suburbanizace a její dopady na obec Zdiby - Poživilová, Michaela; Silovská, Hana; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se věnuje fenoménu suburbanizace a jejímu dopadu na zázemí velkých měst. Konkrétně byl pro tuto práci použit příklad suburbanizace v obci Zdiby (okres Praha-východ), která leží v těsné blízkosti hlavního města. Suburbanizace se v České republice silněji projevila v 90. letech a stále přetrvává, zejména pak v zázemí Prahy. Cílem této práce je zhodnotit dopad rezidenční suburbanizace na obec Zdiby na základě teoretických poznatků. Důsledky suburbanizace jsou posuzovány zejména v oblasti ekonomické, demografické, sociální a politické, jež jsou zjišťovány metodou rešerše, analýzou dostupných dat a dotazníkovým šetřením provedeným mezi obyvateli obce.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses