Dokumentace k transferovým cenám - Mitriková, Stanislava (2017)
Tato diplomová práce se zabývá dokumentací k transferovým cenám z teoretické i praktické stránky. Cílem práce je zhodnotit nastavení transferových cen ve fiktivní společnosti pomocí zpracované dokumentace. První kapitola teoretické části je věnována hlavním principům a přístupům k transferovým cenám v rozsahu daném zákonnou úpravou v České republice. Ve druhé kapitole teoretické části je zpracováno pojetí obsahu a skladby dokumentace z pohledu OECD, EU a ČR. V praktické části práce jsou v modelové dokumentaci analyzované vnitroskupinové transakce s cílem posoudit jejich shodu s principem tržního odstupu.