Dokumentace k transferovým cenám - Mitriková, Stanislava; Frýzek, Libor; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá dokumentací k transferovým cenám z teoretické i praktické stránky. Cílem práce je zhodnotit nastavení transferových cen ve fiktivní společnosti pomocí zpracované dokumentace. První kapitola teoretické části je věnována hlavním principům a přístupům k transferovým cenám v rozsahu daném zákonnou úpravou v České republice. Ve druhé kapitole teoretické části je zpracováno pojetí obsahu a skladby dokumentace z pohledu OECD, EU a ČR. V praktické části práce jsou v modelové dokumentaci analyzované vnitroskupinové transakce s cílem posoudit jejich shodu s principem tržního odstupu.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses