Profesionální sport z účetního a daňového hlediska - Jedličková, Monika; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato diplomová práce se zabývá účetní a daňovou legislativou se zaměřením na profesionální sport, a to nejen z pohledu sportovních klubů, ale i jednotlivých sportovců. Cílem diplomové práce je identifikovat účetní a daňová specifika profesionálního sportu včetně vymezení rozdílů ve vedení účetnictví neziskových organizací a podnikatelských subjektů a analýzy současného stavu zdanění příjmů profesionálních sportovců ve vybraných zemích EU a v České republice. Bylo zjištěno, že značné rozdíly existují nejen ve vedení účetnictví neziskových a podnikatelských subjektů, ale také v oblasti zdanění příjmů profesionálních sportovců. V České republice jsou profesionální sportovci považováni za nezávislé povolání, zatímco v ostatních vybraných zemích EU jsou klasickými zaměstnanci. Práce vychází z legislativy platné k 1. lednu 2016.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses