Přiřazování zaměstnanců ke klientům v malé firmě - Lebr, Karel; Skočdopolová, Veronika; Fiřtová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Přiřazování zaměstnanců ke klientům v sektoru služeb je problém často řešitelný pouhou zdravou intuicí a zkušenostmi, ale s rostoucím počtem zaměstnanců a klientů, roste i náročnost celého problému. Pro tyto účely je možné využít metod operačního výzkumu, konkrétněji lineárního či nelineárního programování. V kontextu přiřazování něčeho k něčemu lze ještě konkrétněji mluvit o přiřazovacím problému. Tato práce se zabývá otázkou, jak přiřadit zaměstnance ke klientům podle jejich časových preferencí s ohledem na politiku zkoumané firmy. Pro tyto účely byl vytvořen a implementován model v podobě obecného přiřazovacího problému s horními a dolními mezemi na počet klientů přiřazených k jednomu učiteli. Úloha dále využívá princip minimaxu. Ze zkoumaných modelů byl vybrán ten nejbližší realitě a byla potvrzena jeho implementace na reálný problém.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses