Zdaňování nemovitých věcí v České republice a ve Velké Británii - Beznosková, Marie (2017)
Diplomová práce se zabývá daní z nemovitých věcí v České republice a ve Velké Británii. Teoretická část práce přibližuje daňový systém, ve svých základech představuje majetkové daně a podrobně popisuje systém zdanění nemovitých věci v obou zemích. Praktickou část práce tvoří především modelové příklady na zdanění nemovitosti určené k bydlení a nemovitosti s komerčním využitím. Část této práce je také věnována porovnání daňového zatížení v obou zemích. Komparace je provedena jednak pomocí procentuálního podílu majetkových daní k HDP, ale i jako podíl majetkových daní na celkovém daňovém zatížení. V závěru práce je provedeno srovnání pomocí modelových příkladů.