Zdaňování nemovitých věcí v České republice a ve Velké Británii - Beznosková, Marie; Zídková, Hana; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá daní z nemovitých věcí v České republice a ve Velké Británii. Teoretická část práce přibližuje daňový systém, ve svých základech představuje majetkové daně a podrobně popisuje systém zdanění nemovitých věci v obou zemích. Praktickou část práce tvoří především modelové příklady na zdanění nemovitosti určené k bydlení a nemovitosti s komerčním využitím. Část této práce je také věnována porovnání daňového zatížení v obou zemích. Komparace je provedena jednak pomocí procentuálního podílu majetkových daní k HDP, ale i jako podíl majetkových daní na celkovém daňovém zatížení. V závěru práce je provedeno srovnání pomocí modelových příkladů.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses