Rizikové životní pojištění - Stárková, Veronika (2017)
Diplomová práce je zaměřena na aktuální nabídku rizikového životního pojištění na českém pojistném trhu, jež se dostává klientům v případě, chtějí-li se zajistit pouze pro případ výskytu vážných zdravotních rizik a případné volné peněžní prostředky raději investují v rámci samostatných investičních produktů. K posouzení produktové nabídky dochází jak na základě studia pojistných podmínek, tak i v souvislosti s vytvořenými modelacemi, jež vychází z modelového nastavení pojistné smlouvy. Cílem práce je analýza nabídky doplňkových připojištění, jež lze sjednat spolu s hlavním pojištěním kryjícím pouze riziko úmrtí. Důraz je kladen zejména na rozsah krytých rizik, na parametry pojištění a na podmínky, za nichž pojišťovny vyplácí pojistné plnění.