Rizikové životní pojištění - Stárková, Veronika; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na aktuální nabídku rizikového životního pojištění na českém pojistném trhu, jež se dostává klientům v případě, chtějí-li se zajistit pouze pro případ výskytu vážných zdravotních rizik a případné volné peněžní prostředky raději investují v rámci samostatných investičních produktů. K posouzení produktové nabídky dochází jak na základě studia pojistných podmínek, tak i v souvislosti s vytvořenými modelacemi, jež vychází z modelového nastavení pojistné smlouvy. Cílem práce je analýza nabídky doplňkových připojištění, jež lze sjednat spolu s hlavním pojištěním kryjícím pouze riziko úmrtí. Důraz je kladen zejména na rozsah krytých rizik, na parametry pojištění a na podmínky, za nichž pojišťovny vyplácí pojistné plnění.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses