Optimalizace smíšeného rozvozu a svozu zboží - Šorf, Michal; Skočdopolová, Veronika; Dvořák, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Tato práce je zaměřena na využití lineárních modelů v reálném světě. Jejím hlavním cílem je naformulování matematického modelu pro konkrétní problém, se kterým se opakovaně setkává společnost Pospíchal s.r.o. a nalezení optimálního řešení pomocí tohoto modelu. Práce vychází ze základních distribučních problémů, jako je úloha obchodního cestujícího či rozvozní problém, které následně modifikuji do potřebné podoby. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část je zaměřena na popis základních modelů, které budou modifikovány v části poslední. Následující část se věnuje stručnému popisu již zmíněné společnosti, která poskytla datové podklady, bez nichž by nebylo možné tuto úlohu demonstrovat v praxi. Závěrečná část patří detailnímu rozboru řešené úlohy, formulaci a popisu matematického modelu, který byl vytvořen na základně specifických požadavků společnosti. Taktéž nechybí porovnání skutečných výsledků z praxe s výsledky optimálními.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses