Změny v koncepci životního pojištění - Babický, Toni; Ducháčková, Eva, 1958-; Kábrt, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Hlavním tématem této diplomové práce je komplexní problematika životního pojištění primárně na českém pojistném trhu. Na začátku práce je životní pojištění popsáno z obecného hlediska. Zařazení, charakteristika, fungování. V další části jsou analyzovány podstatné body, které v životním pojištění hrají prvořadou roli. Jedná se o komparaci pojištěnosti v Evropě. Dále je to dnešní hlavní využití životního pojištění jako zajištění výpadku krátkodobého příjmu. Přístup mladých lidí k pojištění a zároveň přístup klientů obecně ke zdravotnímu dotazníku. Nedalo se opomenout kapitálové a investiční životní pojištění, které chtějí být spořícím produktem. Investičnímu ŽP byl věnován patřičný důraz vzhledem ke stopám, které na klientech za posledních 15 let zanechalo. Zmíněno bylo pojištění úrazů sportovců a vše se zakončilo dotazníkovým šetřením veřejného mínění. Vlastním přínosem v práci a také hlavním cílem je poukázání na problémové body pojištění vzhledem ke klientům a důkladný rozbor, proč se tak děje.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses