Rozpočtové určení daní - Šolcová, Kristýna; Sedmihradská, Lucie; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu motivační složky obcí, která pro obce představuje podíl na výnosu daně z příjmů fyzických osob podávajících přiznání. Hlavním cílem práce je analyzovat a zhodnotit vývoj této složky v roce 2011 - 2017. Dílčím cílem je výpočet motivační složky za roky 2015 a 2016, analýza motivační složky v krajích a preferenčních městech, a to i v přepočtu na obyvatele a analýza složky podle velikostních kategorií obcí. Cílem práce je také zhodnotit oprávněnost zrušení motivační složky novelou zákona o rozpočtovém určení daní. Práce se zabývá pojmem veřejná správa, kraje, obce a financováním obcí. Další část je zaměřena na příjmy obcí, zejména pak na daňové příjmy a rozpočtové určení daní včetně jeho vývoje. Analytická část práce představuje očekávané dopady novely zákona o rozpočtovém určení daní, výpočet motivační složky, jednotlivé analýzy a celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses