Zdanění práce v Bulharsku - Conevová, Ema (2017)
Cílem této diplomové práce je analýza a srovnání zdanění práce v České republice a v Bulharsku. Po úvodu, ve kterém bude definován cíl a metody řešení práce, následují dvě kapitoly, které teoreticky popisují daňové systémy obou srovnávaných zemí se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob a sociální pojištění. Další kapitola je věnována ukazatelům efektivního zdanění práce, které se využívají při mezinárodním srovnávání. Z dosažených výsledků bude v následující kapitole provedena komparace efektivního zdanění práce. Dále je provedena intervalová a globální progresivita, pomocí kterých se měří progresivita osobní důchodové daně v České republice a v Bulharsku. Na závěr dochází ke zhodnocení dosažených poznatků a cílů této práce.