Zdanění práce v Bulharsku - Conevová, Ema; Kubátová, Květa, 1952-; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této diplomové práce je analýza a srovnání zdanění práce v České republice a v Bulharsku. Po úvodu, ve kterém bude definován cíl a metody řešení práce, následují dvě kapitoly, které teoreticky popisují daňové systémy obou srovnávaných zemí se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob a sociální pojištění. Další kapitola je věnována ukazatelům efektivního zdanění práce, které se využívají při mezinárodním srovnávání. Z dosažených výsledků bude v následující kapitole provedena komparace efektivního zdanění práce. Dále je provedena intervalová a globální progresivita, pomocí kterých se měří progresivita osobní důchodové daně v České republice a v Bulharsku. Na závěr dochází ke zhodnocení dosažených poznatků a cílů této práce.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses