Pojištění majetku obyvatelstva na Ukrajině ve srovnání s ČR - Babyčová, Olga (2017)
Cílem dané práce je analýza pojištění majetku na ukrajinském pojistném trhu a jeho porovnání s majetkovými produkty nabízenými pojistiteli na území České republiky. Práce je rozdělena do čtyř základních částí. Nejprve charakterizuje ekonomickou a politickou situaci na Ukrajině, následně do představeného prostředí zasazuje pojistný trh, a to především majetkové pojistné produkty. V druhé části se práce věnuje analýze dvou zvolených pojistitelů působících na ukrajinském trhu a analýze jimi nabízených majetkových produktů. V závěru se práce zabývá porovnáním ekonomických ukazatelů, pojistného trhu a trhu pojištění majetku obyvatel v ČR a na Ukrajině. Hlavním přínosem práce je poskytnutí komplexních informaci o pojistném trhu na Ukrajině s důrazem na pojištění majetku.