Využitie dronov v logistike - Čajko, Adam; Jirsák, Petr; Vinš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práca Využitie dronov v logistike firmy ŠKODA AUTO a.s. reaguje na aktuálny trend bezpilotných lietadiel (dronov), ktoré nachádzajú svoje využitie v mnohých oblastiach. Cieľom práce je analyzovať legislatívu upravujúcu prevádzku dronov vo vybraných krajinách, posúdiť vhodnosť nasadenia dronu na konkrétny proces inventarizácie obalov v spoločnosti ŠKODA AUTO a.s. a navrhnúť alternatívne riešenia pre tento proces. Práca skúma použitie dronov v logistike predovšetkým pri doručovaní zásob a pri inventarizácii zásob. Hromadné doručovanie predmetov dronmi vzhľadom na množstvo prekážok nie je v dohľadnej dobe realizovateľné. Inventarizácia zásob dronmi je už realitou. Analýza legislatívy je zameraná na prostredie EÚ, Českej republiky, Nemecka a Číny. Technológia pre inventarizáciu prázdnych obalov dronmi v spoločnosti ŠKODA ATUO a.s. má dlhú dobu návratnosti (21 rokov) a autor na základe tohto hodnotiaceho kritéria drony na daný proces neodporúča. Ako alternatívu navrhuje napríklad riešenie vyvinuté v spoločnosti AUDI (kamera umiestnená na vysokozdvižnom vozíku a software pre automatickú identifikáciu paliet).
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses