Faktory ovlivňující počet nabízejících v soutěžích o veřejné zakázky v sektoru dodávek - Kozina, Anastasiia (2017)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze faktorů, které ovlivňují počet nabídek veřejných zakázek v sektoru dodávek. Hlavním cílem této práce bude zjistit, jak mohou jednotlivé faktory ovlivnit počet zadavatelů při nabídkovém řízení veřejných zakázek. Teoretická část dané práce se zaměří na legislativní stránku oblasti veřejných zakázek a uvede, jak právní úprava rozděluje trh veřejných zakázek v České republice a jaký vliv mají tato rozdělení na celkovou efektivitu veřejných zakázek. V praktické části bude provedena regresní analýza vlivu hlavních faktorů na počet nabídek dodavatelů veřejných zakázek. Na závěr budou navržena doporučení pro řešení skutečných problémů v oblasti veřejných zakázek.