Srovnání daňových systémů České republiky a Švédského království - Krudenc, Antonín (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá českým a švédským daňovým systémem. Cílem práce je porovnat a analyzovat tyto odlišné daňové systémy, zjistit a srovnat daňové zatížení poplatníka spotřebními daněmi a porovnat názory poplatníků na výši daní a složitost daňového systému. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá daňovým systémem v ČR. Druhá kapitola pojednává o švédském daňovém systému. A poslední třetí kapitola srovnává tyto daňové systémy. Srovnání je především z pohledu daňového zatížení poplatníka spotřebními daněmi a názorů poplatníků na daňový systém.