Kontrolní hlášení - porovnání různých oborů činnosti - Pikhartová, Tereza; Zídková, Hana; Vítková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem této bakalářské práce je analýza kontrolního hlášení. Hlavním cílem práce je komparace způsobu vyplňování kontrolního hlášení u vybraných subjektů s různými obory činnosti - cestovní agentury a podnikatele s řemeslnou živností. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je teoretická, na úvod okrajově popisuje DPH a poté je zaměřena na kontrolní hlášení, důvod jeho zavedení, princip a obsahovou část. Ve druhé, praktické části jsou popsány vybrané subjekty z pohledu DPH a vymezena jejich specifika. Hlavní část práce je věnována rozdílům ve vyplňování kontrolního hlášení u vybraných subjektů, a to především s využitím modelových příkladů, které shrnují získané znalosti z části teoretické.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses