Analýza výběru daně z nemovitých věcí ve vybraných municipalitách Zlínského kraje - Chobotová, Kateřina (2017)
Bakalářská práce analyzuje vývoj výběru daně z nemovitých věcí ve čtyřech vybraných municipalitách Zlínského kraje. Pozornost je věnována zejména analýze výměru daně z nemovitých věcí v členění dle druhu pozemku, stavby či jednotky. Teoretická část je zaměřena na současnou legislativu daně z nemovitých věcí, na legislativní změny v průběhu analyzovaných let a také na příjmy obcí, zejména ty daňové. V praktické části jsou jednotlivě rozebrány výměry daně z nemovitých věcí ve čtyřech obcích podle jednotlivých skupin nemovitostí. V poslední části je porovnán rozdíl mezi výměrem daně a skutečným inkasem daně z nemovitých věcí.