Analýza výběru daně z nemovitých věcí ve vybraných municipalitách Zlínského kraje - Chobotová, Kateřina; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce analyzuje vývoj výběru daně z nemovitých věcí ve čtyřech vybraných municipalitách Zlínského kraje. Pozornost je věnována zejména analýze výměru daně z nemovitých věcí v členění dle druhu pozemku, stavby či jednotky. Teoretická část je zaměřena na současnou legislativu daně z nemovitých věcí, na legislativní změny v průběhu analyzovaných let a také na příjmy obcí, zejména ty daňové. V praktické části jsou jednotlivě rozebrány výměry daně z nemovitých věcí ve čtyřech obcích podle jednotlivých skupin nemovitostí. V poslední části je porovnán rozdíl mezi výměrem daně a skutečným inkasem daně z nemovitých věcí.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses