Analýza silniční daně v České republice - Rybáková, Lenka (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou inkasa silniční daně v období 1993 až 2015. Práci lze rozdělit na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá jednotlivými konstrukčními prvky silniční daně, které vycházejí ze zákona č. 16/1996 Sb., o dani silniční, zároveň poukazuje na systém registrace motorových vozidel na území České republiky. Praktickou část lze rozdělit na dvě subkapitoly. První subkapitola se zabývá analýzou silniční daně v průběhu legislativních změn, kdy jsou provedené i dílčí statistické výpočty pro přiblížení jednotlivých aspektů a druhá subkapitola je zaměřena na analýzu silniční daně ve společnosti Fraikin Česká republika, s. r. o. V závěru praktické části je zhodnocen dopad daňového zatížení na danou společnost a navrhnuta určitá optimalizační opatření.