Analýza silniční daně v České republice - Rybáková, Lenka; Láchová, Lenka, 1959-; Kouba, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou inkasa silniční daně v období 1993 až 2015. Práci lze rozdělit na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá jednotlivými konstrukčními prvky silniční daně, které vycházejí ze zákona č. 16/1996 Sb., o dani silniční, zároveň poukazuje na systém registrace motorových vozidel na území České republiky. Praktickou část lze rozdělit na dvě subkapitoly. První subkapitola se zabývá analýzou silniční daně v průběhu legislativních změn, kdy jsou provedené i dílčí statistické výpočty pro přiblížení jednotlivých aspektů a druhá subkapitola je zaměřena na analýzu silniční daně ve společnosti Fraikin Česká republika, s. r. o. V závěru praktické části je zhodnocen dopad daňového zatížení na danou společnost a navrhnuta určitá optimalizační opatření.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses