Změny v účetních závěrkách podnikatelských entit po novelizaci účetních předpisů účinné od 1.1.2016 a jejich dopady - Tyrolová, Hana (2017)
Tato práce se zabývá změnami, které přinesla novelizace zákona o účetnictví a související vyhlášky, a jejich dopadem do účetních závěrek podnikatelů. Jsou zde popsány důvody této novelizace, a jednotlivé změny, které měly vliv na vykazování účetních informací. V jednotlivých účetních výkazech jsou promítnuty konkrétní změny a analyzována jejich vypovídající schopnost. Dále jsou zde popsány změny v rozsahu povinností týkajících se povinného auditu, zveřejňování a sestavování účetních výkazů v návaznosti na kategorizaci účetních jednotek.