Účetní výkaznictví v Číně - Svobodová, Lenka (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku účetního výkaznictví na území Čínské lidové republiky neboli pevninské Číny. Předmětem práce je poskytnutí všeobecného přehledu o dané problematice v kulturním kontextu. Práce uvádí historický vývoj účetního výkaznictví, představuje cíle, funkci a uživatele účetního výkaznictví v čínském kontextu, zahrnuje aktuální úpravu vybraných čínských účetních standardů týkajících se účetního výkaznictví, popisuje rozdíly mezi čínskými pravidly výkaznictví a mezinárodními standardy účetního výkaznictví, uvádí důvody těchto rozdílů a taktéž popis vlivu čínské kultury na účetní výkaznictví. Problematika účetního výkaznictví zvláštních správních oblastí Čínské lidové republiky Hong Kongu a Macaa není předmětem této práce, jelikož se řídí odlišnými pravidly.