Stredoeurópske štátne dlhopisy - Kalafut, Patrik; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku stredoeurópskeho dlhopisového trhu a analýzy štátnych cenných papierov krajín Vyšehradskej štvorky. Na úvod je v prvej kapitole charakterizovaný štátny dlhopis a jeho typické rysy. Druhá kapitola je vyčlenená pre dva špecifické formy dlhopisu, a to inflačne viazaný dlhopis a dlhopis s nulovým kupónom. Táto časť nie je len teoretická, ale je aj prakticky zameraná na analýzu týchto menej využívaných foriem dlhopisov. Tretia kapitola rozoberá v prvej polovici poznatky získané v teoretickej časti, a to prostredníctvom komparácie štátnych dlhopisov a empirickej krivky výnosov. Druhá polovica je venovaná porovnaniu obchodov so štátnymi dlhopismi a vývojom ratingového hodnotenia daných krajín.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses