Technicko-ekonomické aspekty platebního styku - Barvíková, Kamila (2017)
Tato práce se zaměřuje na popis technických a ekonomických aspektů platebního styku s využitím empirické analýzy reálných dat platební instituce. Soustřeďuje se na popis některých vybraných produktů platební instituce a empiricky je analyzuje na základě dostupných dat z hlediska množství transakcí v jednotlivých měnách, poměru využívání typů produktů a zúčtování a vypořádání používané platební institucí. Práce také popisuje náležitosti zabezpečení nutné při provozování platebního styku na internetu pro netechnicky vzdělané publikum. V závěru práce je uvedeno několik doporučení pro rozvoj konkrétní platební instituce vytvořených na základě empirických poznatků z analýzy dat. Získané poznatky mohou být využity pro další analýzu platební instituce.