Technicko-ekonomické aspekty platebního styku - Barvíková, Kamila; Brada, Jaroslav, 1964-; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato práce se zaměřuje na popis technických a ekonomických aspektů platebního styku s využitím empirické analýzy reálných dat platební instituce. Soustřeďuje se na popis některých vybraných produktů platební instituce a empiricky je analyzuje na základě dostupných dat z hlediska množství transakcí v jednotlivých měnách, poměru využívání typů produktů a zúčtování a vypořádání používané platební institucí. Práce také popisuje náležitosti zabezpečení nutné při provozování platebního styku na internetu pro netechnicky vzdělané publikum. V závěru práce je uvedeno několik doporučení pro rozvoj konkrétní platební instituce vytvořených na základě empirických poznatků z analýzy dat. Získané poznatky mohou být využity pro další analýzu platební instituce.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses