Analýza změn k přístupu ratingu státu po finanční krizi - Horáková, Eva; Blahová, Naďa, 1958-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem globalizace trhů. Podrobněji se zaměřuje na zkoumání hospodářské krize z let 2008 až 2010 a na skutečnosti, jak jednotlivé státy dokážou nakládat se zhoršením makroekonomických hodnot, především pak s finančními důsledky, které s sebou tato situace přináší. Práce konkrétně zkoumá ratingové agentury jako signifikátory finančního zdraví investičních instrumentů, které bývají pro svou reakci na vývoj hypotečního trhu často označovány za viníky vzniku krize. Práce definuje pojem rating v pojetí suverénních států a představuje trh ratingových agentur. Hodnotí jednotlivé ukazatele a postupy ratingových agentur v kontextu krize a přináší tak ucelený obraz na jejich roli v době vzniku krize a snaží se také o nastínění více úhlů pohledu na dosud jednostranně a převážně negativně vnímané téma, kterým je reputace ratingových agentur.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses