Inventarizace v účetnictví podnikatelských subjektů - Loudilová, Tereza (2017)
Moje bakalářská práce je věnována popisu procesů spojených s inventarizací. V jednotlivých kapitolách podrobně rozvádím důležité disciplíny, které inventarizace obsahuje. V první kapitole se věnuji právní úpravě inventarizací a jejich členění. Ve druhé kapitole se zabývám přípravnými pracemi, které jsou součástí inventarizace. Samostatnou kapitolu věnuji oceňování majetku a závazků. Další kapitola pak pojednává o výsledcích inventarizace a jejich řešení. V poslední kapitole teoretické části popisuji vybrané daňové aspekty související s inventarizací, které mohou mít dopad na základ daně z příjmů právnických osob. V praktické části demonstruji jednotlivé body teoretické části na konkrétní společnosti.