Inventarizace v účetnictví podnikatelských subjektů - Loudilová, Tereza; Svitlík, Jan, 1987-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Moje bakalářská práce je věnována popisu procesů spojených s inventarizací. V jednotlivých kapitolách podrobně rozvádím důležité disciplíny, které inventarizace obsahuje. V první kapitole se věnuji právní úpravě inventarizací a jejich členění. Ve druhé kapitole se zabývám přípravnými pracemi, které jsou součástí inventarizace. Samostatnou kapitolu věnuji oceňování majetku a závazků. Další kapitola pak pojednává o výsledcích inventarizace a jejich řešení. V poslední kapitole teoretické části popisuji vybrané daňové aspekty související s inventarizací, které mohou mít dopad na základ daně z příjmů právnických osob. V praktické části demonstruji jednotlivé body teoretické části na konkrétní společnosti.
Vedoucí práce: Jan Svitlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses