Zdokonalení controllingu na příkladu konkrétního podniku - Staněk, Tomáš (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku controllingu a plánů a rozpočtů ve vybrané společnosti Bra a.s. V diplomové práci je nejprve teoreticky vymezena problematika controllingu ve společnosti s důrazem na plány a rozpočty, jejich funkce v podniku, metody sestavování a také alternativy v podobě beyond budgeting nebo zero-based budgeting. Poznatky z teoretické části práce jsou následně využity v části praktické aplikací na konkrétní podnik. V této části je nejprve popsáno zavádění controllingové pozice a představení mnou vytvořeného zdokonaleného systému plánů a rozpočtů. Ten je následně zhodnocen na základě teoretických poznatků a jsou navrženy z toho vyplývající změny.