Zdokonalení controllingu na příkladu konkrétního podniku - Staněk, Tomáš; Petera, Petr, 1976-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku controllingu a plánů a rozpočtů ve vybrané společnosti Bra a.s. V diplomové práci je nejprve teoreticky vymezena problematika controllingu ve společnosti s důrazem na plány a rozpočty, jejich funkce v podniku, metody sestavování a také alternativy v podobě beyond budgeting nebo zero-based budgeting. Poznatky z teoretické části práce jsou následně využity v části praktické aplikací na konkrétní podnik. V této části je nejprve popsáno zavádění controllingové pozice a představení mnou vytvořeného zdokonaleného systému plánů a rozpočtů. Ten je následně zhodnocen na základě teoretických poznatků a jsou navrženy z toho vyplývající změny.
Vedoucí práce: Petr Petera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses