Komparace preferencí učebních stylů středoškolských a vysokoškolských studentů ekonomického zaměření - Kopřivová, Stanislava; Krejčová, Kristýna, 1981-; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Práce se zabývá problematikou učebních stylů studentů středních a vysokých škol. V teoretické části je nastíněna problematika myšlení, individuálně specifických způsobů poznávání, individuálně specifických způsobů učení a samotných stylů učení. Diplomová práce je zaměřena především na styly učení, které jsou vymezeny a rozděleny z různých hledisek. Zahrnuta je i diagnostika učebních stylů, ovlivňování učebních stylů a mimo jiné i motivace, která je při učení důležitá. Teoretická část je tvořena rešerší odborné literatury, vědeckých článků a současných výzkumů z dané oblasti. Praktická část je tvořena dotazníkovým šetřením, které proběhlo na několika středních a vysokých školách. Použity byly dotazník LSI a dotazník VARK, pomocí kterých byly zjištěny učební styly studentů z výzkumného vzorku, získané výsledky z obou dotazníků byly mezi sebou porovnány, z čehož byly vyvozeny závěry. Výsledky šetření jsou vyhodnoceny popisnou statistikou a zachyceny v grafech a tabulkách.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses